Deri Soyulması

Deri soyulmaları hakkında nedenler, çözümler ve tartışma platformu
Menu
  • Ana Sayfa
  • Deri Soyulması
  • Hakkımızda
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Karın Bölgesinde Deri Soyulması Nedenleri Ve Tedavisi

Karın Bölgesinde Deri Soyulması: Genel olarak deride soyulma epiderm tabakasının zarar görmesi nedeni ile meydana gelen dökülmedir. Normal bir insan cildinde her gün 30 ile 40.000 arasında ölü hücre dökülmesi meydana gelmektedir. Vücut bunların yerine yeni taze hücreler oluşturur. Bu durum el yüz ayak karın bölgesi içinde bu şekilde devam etmektedir. Normal düzen bu şekilde olsa da zaman zaman yeni hücrelerin yerine konması aksayabilmektedir.

Deride soyulma dökülme birçok nedene bağlı olarak gelişir. Karın bölgesinde deri soyulması da aynı şekilde birçok nedene bağlı oluşabilir. Hava şartları ve çevresel etkenler, bazı ilaçların yan etkileri, mantar gibi bazı cilt hastalıkları, doğuştan kaynaklanan sorunlar bu nedenlerden bazılarıdır.

Çevresel Faktörler ve Hava Şartları

Karın bölgesi deri soyulması nedenlerinden ilk akla gelen güneşin ultraviyole ışınlarıdır. Kısa sürede olsa güneş ışıklarına yoğun olduğu saatlerde maruz kalan deri bir süre sonra küçük su damlacıkları ve ardından deri soyulması meydana gelir. Bu duruma topraktan, kardan ya da sudan yansıyan güneş ışınları da sebep olabilir. Aşırı güneş ışınlarının neden olduğu karın bölgesi deri soyulması aynı zamanda aşırı soğuklarda da meydana gelebilir. Soğuk ile rüzgârın yakıcı etkisi unutulmamalıdır.

Radyasyona Maruz Kalmak: Karın bölgesi deri soyulması aynı zamanda hastanede yapılan radyasyonlu işlemler nedeni ile olabilir. Röntgen bunların başında gelir. Çünkü deri alt tabakası bu sırada zarar görebilir.

İlaçların Yan Etkileri: Bazı hastalıkların tedavisi için içtiğimiz ilaçlar karın bölgesinde deri soyulması nedeni olabilir. Bunların başında kanser tedavisinde kullanılan kimyasal tedavi ilaçları gelmektedir. Ayrıca aşırı derecede A vitamin hapı kullanımı başka yan etkileri de olsa en çok karın bölgesi deri soyulması sebebi olur.

Bazı Deri Hastalıkları: İltihaplı deri hastalıkları karın bölgesi deri soyulması ve tüm vücutta deri soyulmalarına sebep olurlar. Mantar hastalığı en çok ayak, kasık, yüz, el ve kafa derisinde soyulmaya neden olur. Stafilokok cilt hastalıkları, bulaşıcı bir bakteri hastalığıdır. Tüm ciltte deri soyulmasına neden olur. Kızamık ise daha çok çocukluk döneminde yaşanır ve tüm vücutta deri soyulması hastalığın son aşamasıdır.

Doğuştan Gelen Rahatsızlıklar: Kişinin doğum anından itibaren başlayan egzama, kaşıntılı bir cilt hastalığı olup karın bölgesi deri soyulması ve tüm vücut deri soyulması şeklindedir. Bir de doğuştan gelen Seboreik dermatit hastalığı vardır. Bu hastalık mikroorganizmalara vücudun tepki vermesi ile ortaya çıkar ve deri soyulmaları olarak kendini gösterir.

Karın Bölgesinde Deri Soyulması Nasıl İyileşir?

Deri soyulması cildin en dışındaki ölü hücrelerin ciltten ayrılmasıdır. Aslına bir bakıma vücudun en dış katmanının kendini yenileme durumudur. Fakat bu yenileme esnasında yaşanacak acı, ağrı ve sızlama olabilir.

  • Deriyi asla kendiniz soymaya çalışmayın, sağlıklı deriyi soyma riskiniz mevcuttur. Bu da iltihaba ve sancıya neden olabilir.
  • Asla kaşımayın bu kaşıma sizin daha fazla acı çekmenize neden olur.
  • Ölü derileri makas yardımı ile almaya çalışın.
  • Bol bol su için, cildinizin kuruması nedeni ile suya ihtiyacı vardır.
  • Özellikle güneş yanıkları sonucu oluşan karın bölgesinde deri soyulması durumunda:
  • Soğuk duşa girerek vücudunuzu serinletin. Kurulanırken ise mutlaka yumuşak havlu kullanın.
  • Soyulma esnasında çok kaşınma olur ise buz koyun. Rahatlayacaksınız.
  • Aloe vera içeriğinde bulunan güneş yanık kremleri sürün.
  • Karın bölgesinde deri soyulması ve tüm vücut soyulması da su ihtiyacı nedeni ile salatalık dilimleri uygulayabilirsiniz.
  • Soyulan deri bölgenize ince olmak kaydı ile bal sürebilirsiniz. Hatta zerdeçal ve zeytinyağı da ekleyerek cildinizi daha da kendine getirebilirsiniz.
  • Son olarak A vitamini, demir ve protein alabilirsiniz.

Karın Bölgesinde Deri Soyulması Doğal Tedavi Yöntemleri

Başımıza gelen birçok rahatsızlıkta olduğu gibi karın bölgesinde deri soyulması da çeşitli evimizde bulunan malzemeler ile tedavi edilebilir.

Hindistancevizi Yağı: Cilt için en etkili doğal ilaçtır. Bu yağ deriyi besleyen nemlendiren ve içindeki doymuş yağlar ile soyulmasını önleyen bir mucizedir. Elbette bu yağı deriye uygularken yapılması gereken bazı noktalar vardır. Bunar:

  • Öncelikle hafif serin bir duş yapın.
  • Kurulanın ve katı hindistancevizi yağını sürün.
  • Hafif şekilde masaj yaparak yağı yayın.
  • Cildinizde yağ beklesin ve durulamayın.

Zeytinyağı: Yağ asit kaynağı olan zeytinyağı kuru ciltler için sadece deri soyulmalarında değil her zaman bir ilaçtır. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi onarır. Karın bölgesinde deri soyulması dâhil tüm vücut derisi için doğal şifadır.

Zeytinyağını hafif ısıtın, ışık olarak teninize sürün ve bir süre masaj yapın. Durulamayın ve bunu günde iki kez tekrar edin.

Vazelin: Koruyucu bariyerdir. Deri için iyileşme sürecindeki kir dokusundan koruyan bir koruyucudur. Bu sayede kısa sürede derinin iyileşmesi gerçekleşir.

Öncelikle ılık bir duş alın. Ardından soyulan derinize vazelini sürün. Bekleyin ve durulamayın.

Kakao Yağı: Harika bir nemlendirici olan kakao yağı, teninizi dinlendirir ve temizler. Çatlak ve kuruluğa çok iyi gelir. Ilık duş ardından kakao yağını sürün. Masaj yapın ve durulamayın.

Şeker: Eğer bir cilt rahatsızlığınız yok ise sadece güneş ya da rüzgârdan dolayı cildinizde soyulma var ise şeker kullanabilirsiniz. Şeker ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olur, cildinizi pürüzsüzleştirir. Unutulmamalıdır şeker sadece güneş yanığı ve kimyasal yanıklarda kullanılabilir.

2 yemek kaşığı kahverengi şeker

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım bardak hindistancevizi yağı

Tüm bu malzemelerin karşımı jel kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Sonra soyulan deriye masaj yaparak sürün. Ilık su ile de durulayın. Bunu günde 3 defa yaptığınızda 3. Günün sonunda cildinizdeki pürüzsüz ve yumuşak hale şaşıracaksınız.

Aloe Vera: %99 su içeriği ile cildinizi temizleyen ve yumuşatan doğal nemlendiricidir. Tahriş ve iltihap durumlarına da şifadır. Direk cilde aloe vera jeli sürün. Kuruduktan sonra durulayın.

Süt: Hayvansal ürünlerin en faydalılarından olan süt, laktik asit sayesinde iltihabı ve kaşıntıyı gideren doğal nemlendiricidir. Biraz süsü buzdolabında soğuttuktan sonra içine temiz bir havlu batırıp cildinize sürün. 10 dakika bekleterek soğuk su ile durulayım.

Karın Bölgesinde Deri Soyulması Riskleri

Deride meydana gelen dökülmeler karın bölgesinde deri soyulmasıolsun gerek tüm vücutta olsun birçok riskli durumun habercisi olabilir. Özellikle güneş yanığı sebebi ile yanan deri ya da solaryum cihazına bağlı olarak yaşanan deri yanığı ve soyulmaları kansere kadar gidebilen tehlikelere neden olabilir. Bu deri soyulmaları genellikle sağlıklı kabul edilse de derinin farklı katmanlarını etkileyebilmektedir. Özelikle kimyasalların enden olduğu yanıklar ve ardından gelen soyulmalar bir avantaj değildir.

2009 yılında Uluslararası Kanser Araştırma ajansı tarafından yapılmış olan inceleme de deride kimyasalların ulaştığı katmanların çoğu zaman derine indiğini ve kanser oluşumuna sebep olduğunu açıklamıştır. Solaryum cihazları için ise rapor olarak 1. Dereceden kanserojen şeklinde bildirmişlerdir. Bu sebeple dünyada 19 ülkede solaryum cihazları 18 yaş altındakilere kullanılması yasaklanmıştır.

Share
Pinterest
Tweet

Benzer Yazılar

Cildimiz narin bir cilt yapısına sahiptir. Cildimizin pul pul dökülmesi, …

Sırtta Deri Soyulması Nedenleri Ve Tedavisi Nelerdir?

Peniste Deri Soyulması Nedenleri Ve Tedavisi Nelerdir?
Erkeklerin yaşadığı en rahatsız edici durumlardan biri peniste deri soyulması …

Peniste Deri Soyulması Nedenleri Ve Tedavisi Nelerdir?

Deri Soyulması

Deri soyulmaları hakkında nedenler, çözümler ve tartışma platformu

Arama Yapın

Site içinde herhangi bir konuyu hızlıca bulmak istiyorsanız lütfen burayı kullanınız.

Yasal Uyarı

Websitemiz’de yazılan konular sadece kullanıcıları bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Websitede bulunan tavsiye, tedavi yöntemi vb. gibi açıklamalar tamamen yazarlar tarafından hazırlanmış, daha önce yaşanmış vakaaların derlenmesi ile harmanlanmıştır. 

Bu sebepten dolayı, kullanıcılarımızın websitemizde yazan bilgileri denememeleri gerekmektedir. Öncelikle alanında uzman bir doktora görünüp, gerekli tetkikleri yaptıktan sonra tedavi süreçlerine başlamaları önerilmektedir.

Hakkımızda

  • Ana Sayfa
  • Deri Soyulması
  • Hakkımızda
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
Copyright © 2021 Deri Soyulması Ensede Çıkan Şişlikler